Bombardiere americane efectuează manevre de intimidare

Ca reacție la cele mai recente teste de rachetă efectuate de Coreea de Nord, SUA, Coreea de Sud și Japonia au efectuat exerciții militare comune. Forțele armate ale acestor țări au exersat manevre pentru un atac asupra regimului lui Kim Jong Un.

Acesta este un semnal de avertizare foarte clar pentru Coreea de Nord: două bombardiere americane de rază lungă au fost implicate în manevre militare comune ce au implicat și forțele aeriene sudcoreene și japoneze și au ca scop intimidarea guvernului de la Pyongyang. Exercițiul ce a durat unsprezece ore și care a implicat două aparate de zbor militare de tip B-1B Lancer este o reacție la cel mai recent test de rachetă al Coreei de Nord cu o rachetă balistică intercontinentală și la continuare programului atomic al țării, spun reprezentanții US Army.

Bombardierele însoțite de avioane de vânătoare sudcoreene (F15) și americane (F16) au efectuat exerciții de zbor până la limita de demarcație militară dintre cele două țări aflate practic în stare de război, anunță agenția sudcoreeană de știri Yonhap, citând informații oferite de cercuri apropiate. Împreună, aparatele de zbor au simulat un atac asupra unor obiective nordcoreene.

Pe drumul lor de întoarcere către bază, aflată pe insula Guam din Pacific, bombardierele cu rază lungă de acțiune au fost însoțite de avioane de luptă japoneze de tip F2. Acțiunile întreprinse de Coreea de Nord reprezintă o amenințare pentru siguranța națională a SUA și a aliaților săi, explică generalul Terrence O’Shaughnessy din cadrul US Air Force.

http://www.n-tv.de/politik/US-Bomber-fliegen-Abschreckungsmanoever-article19926345.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 10