Bombardiere americane vor intimida Pyongyang-ul

ein-ueberschallbomber-vom-typ-b-1b-landet-auf-dem-luftwaffenstuetzpunkt-in-osan

Ca și răspuns la cele mai recente teste nordcoreene pentru racheta purtătoare de sateliți, americanii trimit două bombardiere supersonice către Coreea de Sud. Aliații doresc să își demonstreze puterea și coeziunea în fața liderului Kim Jong-Un.

În fața intensificării tensiunilor de pe peninsula coreeană, forțele armate americane au trimis, pentru a doua oară în decurs de o săptămână, două bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune către Coreea de Sud. Unul dintre cele două bombardiere supersonice de tip B-1B a survolat baza aeriană de la Osan, localitate aflate la sud de capitala Seoul, după care s-a întors la baza militară de pe insula Guam din Oceanul Pacific. Celălalt aparat de zbor a aterizat la Osan, anunță forțele armate sudcoreene (USFK).

După cel de-al cincilea și cel mai puternic test atomic de până acum al Coreei de Nord, ce a avut loc luna aceasta, aceste zboruri au rolul de a demonstra puterea militară a aliaților.

Ofițerul forțelor aeriene, Thomas W. Bergeson, a declarat că vor să arate că forțele armate ale aliaților pot să aleagă dintr-un număr mare de opțiuni. Legătura dintre Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud este una “de fier” și nu poate fi zguduită de comportamentul agresiv al nordcoreenilor. Este neclar când va reveni al doilea bombardier la baza sa de pe insula Guam.

Forțele armate americane au mai survolat săptămâna trecută spațiul aerian al Coreei de Sud prin două bombardiere B-1B, pentru a demonstra legătura puternică dintre aliați și pentru a da un semnal de alarmă regimului comunist de la Pyongyang. Coreea de Nord a acuzat SUA că provoacă la un conflict armat. În declarațiile de presă ale agențiilor controlate de stat bombardierele B-1B au fost descrise ca fiind “mașinării atomice de ucis”. Statele Unite ale Americii au 28.500 de soldați staționați în Coreea de Sud ca și factor de descurajare a ambițiilor militare a vecinilor de la nord.

http://www.n-tv.de/politik/US-Bomber-sollen-Pjoengjang-einschuechtern-article18692536.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =