Bombardiere americane zboară deasupra Coreei de Sud

1024px-b-1b-over-the-pacific-ocean

Coreea de Nord testează un focos nuclear, iar criticile din partea comunității globale sunt vehemente. Consiliul de securitate al ONU condamnă testul, iar Coreea de Sud și SUA iau măsuri.

După cel mai recent test nordcoreean al unei arme nucleare, forțele armate americane au utilizat două bombardiere de rază lungă pentru a survola spațiul aerian de deasupra Coreei de Sud, pentru a face o demonstrație a puterii sale militare. Ambele bombardiere supersonice de tip B-1B au fost lansate de la baza de suport aerian de pe insula Guam din Oceanul Pacific, anunță forțele armate americane în Coreea de Sud.

Ambele aparate de zbor au survolat spațiul aerian sudcoreean, spune un purtător de cuvânt. Avioanele pot fi utilizate și ca purtătoare de arme atomice.

Coreea de Nord a atras criticile întregii lumi după ce vineri a încheiat cu succes al doilea test atomic din acest an. Coreea de Sud și SUA sunt de părere că, Coreea de Nord poate efectua în orice clipă un nou test atomic. Ambele țări studiază de aproape situația.

Consiliul de securitate al ONU a catalogat testul ca fiind o încălcare flagrantă a mai multor rezoluții și a anunțat că va lua în continuare măsuri semnificative. Președintele american Barrack Obama a cerut, precum au făcut-o și cei de la Seoul, sancțiuni dure împotriva regimului comunist de la Pyongyang.

http://www.n-tv.de/politik/US-Bomber-fliegen-ueber-Suedkorea-article18624766.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =