BONITATE GERMANA

  • ALeqM5i00qVdIhtROGqHpnUefaWxbAPh-AMoody’s laudă Germania

Progresul înregistrat de nemți în procesul de consolidare fiscală este unul din principalele motive pentru care agenția Moody’s a ridicat ratingul Germaniei. De asemenea, bonitatea a mai fost afecatată pozitiv de dezvoltarea sistemului bancar german.

 

Agenția de rating Moody’s a ridicat perspectiva de credit a Germaniei de la “negativ” la “stabil”. Ratingul “Aaa” rămâne neschimbat. Experții fac aici referire și la reducerea riscurilor la care Germania se expune prin relațiile cu alte țări, cum ar fi Italia sau Spania. De asemenea, țara face progrese în procesul de consolidare fiscală, după cum s-au oglindit în bugetele de pe 2012 și 2013 ce au fost echilibrate. De asemenea, au scăzut riscurile din sistemul bancar german. Iar până la sfârșitul anului 2016 Moody’s anticipează un nivel al datoriei germane de 70% din PIB.

 

De asemenea, aceeași agenție a ridicat perspectiva pentru Austria, tot de la “negativ” la “stabil”. Ratingul acesteia rămânând tot la “Aaa”. De asemenea, agenția de credit a mai ridicat perspectiva Luxemburgului.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Moodys-lobt-Deutschland-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 32