BONUS FATAL

  • fotolia-gina-sanders-33856925-stuttgarter-zeitung-stuttgarter-zeitung-kommentar-zu-bafin-banken-boni-werkzeug-153271_544_0BONUS FATAL-STRANGE SURUBUL
  • Majoritatea băncilor ignoră limitele bonusurilor

Autoritatea de supraveghere financiară, BaFin a criticat regulile de recompensare ale marilor bănci germane. Cele mai multe bănci ignoră sau trec cu vederea limitele bonusurilor de la nivel european.

 

Instituția de supraveghere financiară, BaFin, acordă note proaste marilor bănci din Germania pentru atitudinea lor față de bonusuri. Băncile nu par să ia cu adevărat în serios restricțiile pentru bonificarea angajaților de top. Doar 4 din cele 15 bănci pe care BaFin le-a reviziut în cursul anului trecut au setat valoarea bonusurilor la maxim valoarea salariului de bază, după cum a fost reglementat la începutul anului pentru întreaga Uniune Europeană. Șapte alte bănci au declarat că pentru setarea bonusurilor la acel nivel este nevoie de părerea proprietarilor instituțiilor, pentru că doresc ca pentru persoanele de la conducere valoarea acestora să fie de maxim 2 ori salarul de bază. Iar celelalte bănci continuă să acord chiar mai mult pentru angajații lor de top.

 

Raimund Röseler, inspectorul șef al BaFin a declarat că nu sunt pe deplin mulțumiți de nici una din bănci. Rating-urile investigației efectuate au variat între satisfăcător și nesatisfăcător. De multe ori bonusurile nu se potrivesc cu valoarea specificată. Iar băncile răspundeau de multe ori doar sub presiunea supraveghetorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1