Bonus în ciuda scandalului

54814d8943f996db43ce00dcf23613a8

Pentru a face față cu brio scandalului emisiilor, VW a pus deoparte miliarde de euro. Plățile sub formă de bonus, convenite prin contractele tarifare, sunt de multă vreme nule și scoase din discuție. Dar cu toate acestea, consiliul de administrație și conducerea companiei au convenit pentru acordarea de premii.

Angajații VW primesc și pentru anul 2015 un bonus, în ciuda presiunii suplimentare puse de compensațiile în valoare de miliarde de euro pe care compania trebuie să le achite. Șeful concernului, Matthias Müller și șeful consiliului de administrație, Bernd Osterloh, au convenit pentru acordarea unor așa numite premii de recunoaștere. Suma exactă nu a fost încă fixată, dar va fi făcută publică curând.

Osterloh și Müller și-au fondat decizia prin faptul că angajații au dat dovadă de o performanță extraordinară în desfășurarea activității lor, fiind deschiși în general la muncă prelungită și schimburi suplimentare, dovedindu-se o echipă cu picioarele pe pământ în perioada dificilă ocazionată de scandal. Osterloh a declarat că referitor la suma exactă pe care fiecare angajat o va primi, discuția este încă deschisă. Bonusurile vor fi plătite odată cu salariile din luna mai.

Pentru anul 2014 angajații VW au primit o bonificație standard pe bază de performanță în valoare de 5900 de euro pe persoană. Acordul tarifar este aplicabil pentru cele șase unități de producție din vestul Germaniei și anume Braunschweig, Emden, Hannover, Kassel, Salzgitter și Wolfsburg, dar și pentru angajații băncii Volkswagen.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-Mitarbeiter-erhalten-Anerkennungspraemie-article17129036.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 52