Boom-ul construcțiilor se menține

imago63728983h

Boom-ul construcțiilor se menține

În Germania au fost ridicate mai multe locuințe ca niciodată. Peste 140.000 de locuințe noi au fost ridicate în prima jumătate a anului. Iar trendul este aplaudat de politica de dobânzi scăzute a BCE.

Dobânzi reduse pentru construcții și cererea mare după proprietăți imobiliare a dat impuls boom-ului imobiliar din Germania. Din ianuarie până la sfârșitul lunii iunie 2015 au fost aprobate în total 140.400 de noi clădiri sau reconstrucții, precum a anunțat Biroul Federal de Statistică. Asta reprezintă o creștere cu 2,6% sau fix 3600 de noi locuințe față de prima jumătate a anului trecut.

Astfel se menține dezvoltarea pozitivă ce a început odată cu anul 2010, explică autoritățile din Wiesbaden, în ciuda faptului că ratele de creștere nu sunt la fel de mari ca și în anii precedenți. În prima jumătate a anului 2014, spre exemplu, a existat față de aceeași perioadă a anului precedent un plus de 9,6%.

Iar cererea a fost sprijinită prin politica de dobânzi extrem de reduse: Banca Central Europeană a desființat practic ratele dobânzilor din zona euro, rata acestora fiind de 0,05%. Prin urmare, împrumuturile pentru construcții sunt mai avantajoase decât au fost vreodată. În ciuda faptului că dobânzile la ipoteci au urcat ușor.

Anul trecut a existat un adevărat boom al construcțiilor în Germania. În total au fost finalizate în total 245.300 de locuințe potrivit cifrelor Biroului Federal și astfel cu 30.500 mai multe ca și cu un an în urmă. S-a investit de asemenea puternic în construcții și renovare, pentru că de asemenea nu mai există aproape nici un fel de dobânzi pentru economisire. Astfel că mulți oameni aleg să investească banii lor în proprietăți imobiliare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bauboom-haelt-an-article15740981.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 30