Boom-ul de pe piața auto germană este o bulă artificială

Anul 2018 poate aduce cu sine o trezire bruscă pentru constructorii auto. Boom-ul actual înregistrat în vânzări s-a obținut cu reduceri foarte ridicate. Faptul că piața este aproape saturată va face ca vânzările să se prăbușească în curând.

Pe piața auto germană există momentan o bulă creată artificial prin reduceri substanțiale de preț potrivit analizelor efectuate de expertul Ferdinand Dudenhöffer. În special primele pentru achiziționarea de automobile diesel, oferite de producători în 2017 au condus la recorduri în vânzări, scrie directorul centrului CAR Automotive Research de la Universitatea Duisburg-Essen în ediția din decembrie a studiului său privind reducerile.

După eliminarea valului de reduceri format recent, situația va deveni dificilă, vehiculele noi se vor vinde mai greu, avertizează Dudenhöffer pentru reprezentanții industriei. Într-o piața saturată, cum este cea din Germania, reducerile mari nu vor mai crea cerere suplimentară, ci vor avea tocmai efectul contrar care se va resimți începând cu anul viitor.

După observațiile de pe piață efectuate de institut, modelele individuale precum Ford Focus care se promovează oferind un “bonus ecologic” în valoare de până la 40% dacă este cumpărat cu cedarea vehicului vechi cu motor diesel. În plus, în luna decembrie au mai sosit numeroase înmatriculări zilnice ce au avut scop tactic, precum și reduceri pentru dealerii ce activează pe internet.

Efectul asupra mediului prin retragerea vehiculelor vechi cu motoare diesel nu este suficient pentru a uita de eventualele interdicții de circulație în orașe sau porțiuni din acestea, mai adaugă Dudenhöffer. Institutul său estimează că până la 1,15 milioane de automobile ar putea fi tranzacționate și scoase din circulație, ceea ce reprezintă 6% din efectivele de automobile diesel.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutscher-Autoboom-ist-eine-Blase-article20207782.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 24