Borgward pornește vânzările în China

 

Prin SUV-ul compact BX7 Borgward vrea să câștige teren pe piața din China și apoi pe piața mondială. Din punct de vedere al prețurilor, acest debut va pune presiune pe concurentul Volkswagen.

La mai mult de jumătate de secol după faliment, marca germană tradițională constructoare de mașini, Borgward, își face din nou apariția în domeniu. Firma producătoare se așteaptă ca în primul an de la lansare să vândă peste 10.000 de unități din SUV-ul Compact BX7, spune directorul executiv Ulrich Walker cu ocazia lansării la Salonul Auto de la Beijing. BX7 va fi mai ieftin ca și modelele concurente de la Volkswagen.

Borgward, care se număra cândva printre cei mai cunoscuți producători auto din Germania și care a cerut falimentul în anul 1961, a anunțat anul trecut că o va lua de la capăt. Ca și creditor în spatele proiectului este constructorul chinez de camioane, Foton. Mașinile vor fi construite în China. Concernul fondat cândva la Bremen are astăzi sediul central la Stuttgart.

Conceptul prevede ca în primul rând compania să câștige cotă de piață în China, iar apoi să se extindă peste tot în lume. Walker, care a fost anterior director la Daimler pentru afacerile lor din China, speră ca în decurs de cinci ani să atingă un nivel al vânzărilor pe plan mondial de 500.000 de automobile.

http://www.n-tv.de/auto/Borgward-startet-Verkauf-in-China-article17547886.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 32