BORIS BECKER AUS

 

  • 2.bildMercedes-Benz se desparte de Boris Becker

Ca jucător, Boris Becker a fost idolul unei întregi generații. Reputația sa a suferit considerabil după ce cariera sa s-a încheiat, iar acum acum Mercedes-Benz își retrage de asemenea votul de încredere și se desparte de acesta ca ambasador de brand.

 

Boris Becker a fost eroul unei întregi generații. După exact 15 ani de la sfârșitul carierei sale în tenis, triplul campion la Wimbledon nu se mai ocupă cu multe. Acum Mercedes-Benz nu mai dorește să îl aibe ca figură publicitară și se separă  de fostul star de tenis. După informațiile din presă, contractul ar fi fost reziliat înainte de termen.

 

Ambasadorii de brand sunt personaje care au rolul de a aduce prestigiu și imagine bună companiei Mercedes-Benz. Dar Becker nu a făcut asta nici măcar o dată în doi ani de zile. Un purtător de cuvânt al Mercedes a declarat că firma sa nu dorește să comenteze subiectul.

 

Subiectul a fost pe prima pagină a ziarelor. Contractul dintre sportiv și brandul automobilistic ar fi fost reziliat chiar la trecerea dintre ani, înainte de termen. Astfel că sportivul este îndreptățit să își primească întreg onorariul stipulat în contract. Din păcate, perfromanțele sportive ale lui Becker sunt de domeniul trecutului. A câștigat la Wimbledon în 1985, 1986 și 1989, apoi fiind înfrânt în finala amară cu Michael Stich în 1991. S-a luptat pentru cupa Davis în Hartford, Goteborg și Stuttgart. Toata națiunea era alături de al atunci când juca.

 

La data de 21 iunie 1999 el a spus la revedere sportului. Iar de atunci se luptă ca pe cont propriu ori ca om de afaceri să arate aceeași valoare care o arăta altădată ca sportiv. Becker a fost deja emblema publicitară a unui furnizor de servicii de internet, apoi pentru Mercedes-Benz, pentru o marcă de bere, un magazin de ustensile sau pentru jocul de poker. De fiecare dată i-a fost de folos reputația sa, egalată sau depășită doar de Franz Beckenbauer sau Steffi Graf. În țara sa adoptivă, vorbitoare de limba engleză, el este și acum privit cu admirație de lumea tenisului, iar BBC îl invită mereu pentru a da interviuri, ori ca expert.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 69