Bosch și Continental se implică în Here

Bosch și Continental investescă în servicii extrem de precise de cartografiere, care sunt absolut necesare pentru operarea vehiculelor autonome. Firmele au achiziționat pachete de acțiuni de câte cinci procente fiecare, de la proprietarii majoritari Audi, BMW și Daimler. Nu au fost făcute precizări legate de preț, spun companiile.

Hărțile digitale de mare precizie sunt o condiție preliminară pentru operarea mașinilor-robot și a serviciilor digitale în interiorul vehiculului. Producătorii germani de automobile premium au cumpărat serviciul de cartografiere Here de la specialistul finlandez în echipamente telecom, Nokia, pentru suma de 2,5 miliarde de euro. Este vorba despre a face acest serviciu unul independent de restul furnizorilor de pe piață, precum Google, Apple sau TomTom.

Între timp la Here s-au implicat și alți investitori, precum Intel sau rivali din Asia. Ideea este de a crea o alianță cât mai cuprinzătoare în acest domeniu. Reprezentanții Bosch au explicat că prin implicare au urmărit de asemenea digitalizarea industriei, implicarea în domeniul locuințelor conectate la rețea sau orașe inteligente. Here speră ca prin sprijinul Bosch să devină un important furnizor de hărți digitale și pentru alte domenii decât cel automobilistic.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Bosch-und-Continental-bei-Here-an-Bord-article20213946.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =