Bosch va trimite în curând taxiuri robot pe străzi

Există tot mai multe progrese în direcția pe care au plecat cei de la Bosch: în parteneriat cu cei de la Daimler, compania germană a dezvoltat un taxi care se conduce singur. Acesta ar trebui să fie văzut pe șosele încă din anul 2018, dar nu va fi singur.

Deja de anul viitor cei de la Bosch vor să lanseze pe străzile germane un taxi autonom. Din anul 2018 germanii vor lansa mici flote de taxi-uri robot, ce vor rula pe străzile orașelor, ne spune Gerhard Steiger, director al departamentului de “Chassis Systems Control” pentru revista de specialitate “Săptămâna automobilistică”.
În primul rând, din motive de siguranță, va exista în faza de test un șofer la bord. Introducerea pe piață pe scară largă este planificată pentru anul 2022. Atât de mult va dura, din punctul lor de vedere, până ce tehnologia se va putea maturiza și toate posibilitățile vor fi luate în calcul.

La începutul lunii aprilie cel mai mare furnizor auto din lume a încheiat un acord de cooperare cu constructorul auto Daimler pentru dezoltarea de automobile autonome. În cadrul acestuia sute de angajați din ambele companii vor lucra umăr la umăr, iar ambele companii vor investi în total câteva sute de milioane de dolari. Prin această colaborare timpul total de dezvoltare a automobilelor autonome se va reduce cu cel puțin doi ani de zile, subliniază Steiger. Chiar și directorul de dezvoltare de la Daimler, Ola Källenius, a anunțat în luna mai că între anii 2020 și 2025 vom vedea pe străzi taxi-uri complet autonome.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bosch-schickt-bald-Robo-Taxis-auf-die-Strasse-article19927045.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1