Bose ar fi spionat utilizatorii

QuietComfort 35 de la Bose sunt căști cu un puternic efect de Noise-Cancelling. Prin intermediul unei aplicații utilizatorii pot să scoată potențialul maxim din ele. Acum un client acuză că Bose ar fi spionat utilizatorii prin intermediul aplicației și apoi ar fi vândut datele colectate.

Din muzica de pe Podcast pe care oamenii o ascultă se pot trage multe concluzii privind personalitatea, orientarea politică sau religioasă a utilizatorului, orientarea sexuală, starea de spirit sau pur și simplu gusturi și preferințe. Deci date personale sensibile pe care nimeni nu ar vrea să ajungă în mâinile cui nu trebuie. Exact asta ar fi făcut producătorul de articole audio Bose cu datele colectate despre utilizatorii săi prin intermediul aplicației “Bose Connect”. Un client a demarat o procedură în fața unei curți de la Chicago.

Kyle Zak, utilizator al produselor și aplicației Bose, a urmat sfatul companiei după cumpărare și a instalat aplicația, raportează revista economică “Fortune”. El a completat acolo numele, numărul de telefon și adresa de E-Mail. Aplicația este disponibilă pentru dispozitive cu iOS și Android și promit utilizatorului exploatarea la maxim a potențialului dispozitivului audio.

Zak acuză însă compania că face același lucru cu utilizatorii săi: compania adună fără preaviz sau consimțământ date sensibile despre utilizatori, despre istoricul lor audio și preferințele din acest domeniu, aceste date fiind apoi vândute către terți.

http://www.n-tv.de/technik/Bose-soll-QuietComfort-Nutzer-ausspionieren-article19801432.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 + = 70