Bottas arată lumii ce poate

Valtteri Bottas sărbătorește în Rusia prima sa victorie de Grand Prix din cariera sa. La două săptămâni după ce el a trebuit să cedeze de două ori în fața lui Lewis Hamilton, a venit și vremea sa. Și anteriorul campion mondial de la echipa Mercedes se bucură.

Valtteri Bottas nu s-a gândit niciodată că va primi un telefon de la predecesorul său, Nico Rosberg. În primul rând, finlandezul a dorit să vorbească cu soția în urma celui mai mare succes din cariera sa de Formula 1, ea însăși fiind o fostă înotătoare de nivel olimpic. “Mai vedem cu cine vorbesc apoi”, ar fi spus Bottas râzând. În cea dea 81-a cursă a sa finlandezul sărbătorește prima sa victorie într-un Grand Prix. A durat o vreme, într-adevăr. Dar sportivul este de părere că a meritat.

A fost o victorie în fața propriilor colegi de echipă Lewis Hamilton și campionul mondial Sebastian Vettel, o victorie împotriva a șapte titluri mondiale (Vettel 4 / Hamilton 3) și a 98 de victorii (Vettel 44 / Hamilton 54). Bottas a declarat că a știut mereu că poate obține și rezultate bune, dacă totul merge ca la carte. A fost de asemenea o victorie împotriva celor care aveau îndoieli. Iar startul lui Bottas în calitate de al unsprezecelea pilot din istoria Săgeții de Argint nu a fost deloc ușor. În China, Bottas a făcut doar o figură jenantă, ocupând la final locul al șaselea. În Bahrain în urmă cu două săptămâni Bottas s-a luptat cu bolidul său pentru a ocupa doar poziția a treia după Pole Position.

În Rusia însă, Bottas a arătat ce poate, el fiind al cincilea pilot finlandez care câștigă Marele Premiu de Formula 1 după Kimi Räikkönen, Mika Häkkinen, Heikki Kovalainen și Keke Rosberg, precum și cel de-al 107-lea câștigător de Grand Prix din istoria acestui sport. La 21 de ani după ce Bottas a absolvit primele runde de Go-Karts, omul din Nastola a fost emoționat pe podium, nu prea a înțeles ce se întâmplă. Acesta a declarat că totul i se pare ireal și nu crede că a mai fost vreodată atât de emoționat.

http://www.n-tv.de/sport/formel1/Bottas-zeigt-der-Formel-1-was-er-kann-article19817324.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 35