BOX LA BURSA

  • BoxBox vrea la bursă

Serviciul de stocare online denumit Box dorește să se listeze la bursă. Compania americană din Silicon Valley intenționează prin acest lucru să strângă până la 250 de milioane de dolari de la investitori și astfel să se pregătească pentru viitor.

 

Furnizorul de servicii cloud, Box, vrea să ia până la 250 de milioane de dolari în oferta sa publică inițială. Aproximativ jumătate dintre aceste venituri vor fi cheltuite pentru a se dezvolta în continuare. Compania înființată în 2005 oferă până la 50 de GB gratuit pentru stocare fișiere utilizatorilor ce își creează un cont personal pe platformă. Este de asemenea disponibilă și o versiune pentru dispozitive mobile, printre altele pentru Android, BlackBerry, iOS, WebOS și dispozitive ce rulează Windows Phone. Wall Street Journal a scris despre un viitor IPO al companiei deja la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an.

 

Ca loc al listării la bursă Box a ales tradiționala New York Stock Exchange, astfel că se vor îndrepta curând către Wall Street. Cu toate acestea, nu a fost încă fixată o dată precisă pentru IPO. Mass-media din SUA speculează de ceva vreme cu privire la această dată. Acum o lună de zile compania a recrutat un manager de top de la SAP, compania germană de software. Noul membru al echipei se va ocupa de vânzările companiei la nivel mondial.

 

Potrivit datelor depuse de companie la Securities & Exchange Commission din SUA, compania raportase la 31 ianuarie venituri de 124,2 milioane de dolari pentru exercițiul financiar precedent, după ce a înregistrat 58,8 milioane de dolari în anul anterior. Cu toate acestea, pierderile au crescut și ele de la 112,8 milioane de dolari la 168,9 milioane, în special datorită creșterii costurilor de marketing cu 73%.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Online-Speicherdienst-Box-wagt-Boersengang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 27