BP a investit 5 milioane de dolari într-o companie care construiește stații de încărcare

British Petroleum, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, înclină treptat către industria energiei ecologice. Compania a anunțat la finalul lunii ianuarie că vor investi 5 milioane de dolari în FreeWire Technologies, un producător american de sisteme de încărcare rapidă pentru vehicule electrice (EV).

În următoarele câteva luni, BP va adăuga sistemele de încărcare EV de la FreeWire în diferite benzinării din Regatul Unit. Aceste sisteme vor fi capabile să încarce complet un vehicul electric în circa 30 de minute.

În timp ce BP nu a dezvăluit câte astfel de sisteme intenționează să implementeze, compania a declarat pentru The Guardian că ei au planuri pentru extindere în alte locații europene anul acesta. Mobilitatea este în schimbare, iar BP se angajează să rămână un principal furnizor de combustibil chiar și în viitor, a declarat Tufan Erginbilgic, Chief Executive Officer la divizia BP Downstrem, în cadrul unei conferințe de presă. Încărcarea vehiculelor electrice va deveni fără doar și poate o parte importantă din afacerile BP, dar cererea clienților și tehnologiile disponibile sunt încă limitate.

BP nu este prima companie petrolieră care investește în stații de încărcare pentru vehicule electrice. În luna octombrie a anului trecut, Shell a anunțat că vor achiziționa compania NewMotion, o altă companie care s-a specializat în construirea de stații de încărcare publice pentru EV. La scurt timp după, ei au început să adauge și alte stații de încărcare la benzinării din UK, cu planuri de extindere și în alte locații din Europa.

https://futurism.com/bp-invested-5-million-company-builds-ev-charging-systems/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =