BP INCHEIE O AFACERE DE MILIARDE CHIAR CU ROSNEFT

 

RTX15AK4

BP încheie afacere de miliarde cu Rosneft
Gigantul energetic britanic BP cooperează, în ciuda situației tensionate dintre Rusia și Occident cu societatea rusă de stat Rosneft. Cu toate acestea, doar un semnatar al înțelegerii face subiectul sancțiunilor ONU, nu și compania implciată.

Indiferent de problemele politice cu privire la conducerea de la Moscova, gigantul energetic britanic BP a semnat un nou acord de de miliarde cu compania rusă de stat Rosneft. Cele două companii intenționează să exploateze în comun zăcăminte de petrol din câmpurile de șist din regiunea Volga-Ural, după cum a anunțat BP după semnarea unui memorandum de înțelegere. Bp va contribui cu 300 de milioane la finanțarea start-up-ului.

Înțelegerea a fost semnată sâmbătă la Sankt-Petersburg, de către Igor Sechin, un confident apropiat al președintelui Vladimir Putin. El este pe lista celor ce fac parte din cercul interior de prieteni ai lui Vladimir Putin, care sunt afectați de sancțiunile economice ale SUA împotriva Rusiei. Tranzacțiile companiei Rosneft nu sunt însă afectate de sancțiuni, a declarat un purtător de cuvânt al BP.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BP-schliesst-mit-Rosneft-Milliarden-Deal-article12898166.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =