BP plătește în continuare pentru deversare

RTR2YJWZ

BP plătește în continuare pentru deversare

Tema principală pentru firmele petroliere este scăderea prețului la aurul negru. Companiile se luptă cu acest trend prin economisire și investiții tăiate. La Statoil acest lucru funcționează. La BP mai există însă șantiere suplimentare.

Prețurile în scădere la petrol și amenzile enorme în valoare de miliarde pentru catastrofa Deepwater-Horizon au pus presiune mare pe bilanțul concernului energetic BP din al doilea trimestru. Compania a scris cifre foarte proaste. Un profit peste așteptări a fost raportat de asemenea într-un mod surprinzător de concernul norvegian Statoil. Acesta are de asemenea ceva pregătit și pentru investitori.

Concernul britanic BP a înregistrat o pierdere de 6,3 miliarde de dolari, dacă includem și costurile de înlocuire. Cifra corespunde rezultatului net al companiei petroliere americane. Profitul ajustat a scăzut în comparație anuală de la 3,6 miliarde la 1,3 miliarde de dolari.

În cifre este de asemenea inclusă o povară pre-fiscală de 10 miliarde de dolari, pe care BP trebuie să achite ca parte din acordul de peste 18,7 miliarde de dolari cu guvernul american și cu cele cinci state federale americane afectate de catastrofă. La începutul lunii iunie concernul s-a pus de acord cu autoritățile la plata de daune pentru compensarea pagubelor produse de explozia platformei petroliere. Acestea se întind pe durata a 18 ani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/BP-muss-weiter-fuer-Oel-Katastrophe-bluten-article15605266.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =