BP PLATESTE

_75015373_72429821

BP face apel la Curtea Suprema a SUA, asupra plăţilor de petrol din Golf
BP a făcut apel la Curtea Supremă a SUA pe o hotărâre cu privire la modul în care companiile trebuie să fie compensată în urma dezastrului ecologic din 2010 în Golful Mexic. Luni, un tribunal a reafirmat că gigantul petrolier trebuie să plătească unele daune economice, indiferent dacă a putut sau nu dovedi deversarea cauzatoare de pierderi. Hotărârea a fost văzută ca o lovitură pentru BP, în îcercarea de a limita costurile de soluționare a cererilor. BP a estimat inițial că ar plăti 7.8miliarde de dolari pentru cerinţele de afaceri.

Explozia platformei Deepwater Horizon, în largul coastei din Louisiana, a ucis 11 muncitori și a provocat cea mai gravă deversare petrolieră din istoria Statelor Unite. În urma acestui dezastru, BP a ajuns la termenii unei reglementări pentru a compensa afacerile. Dar compania petrolieră susține că termenii sunt interpretaţi greșit și că s-ar confrunta cu plăti în despăgubiri pentru afirmații false.

BP a declarat anterior că pretențiile nejustificate includ o companie care nu a avut legătură cu deversarea petrolieră, iar o altă afacere a fost închisă înainte de dezastru. Cu toate acestea, în decizia de luni, un judecător a declarat că BP avea cunoştinţă de cauză despre termenii acordului de despăgubire şi i-a confirmat. În altă ordine de idei, judecătorul Southwick a spus că toate părțile au fost de acord cu criteriile relevante, înainte de aprobarea instanței pentru decontarea afacerilor din 2012.

http://www.bbc.com/news/business-27512095

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 89