bp profit gigant

_74505920_74505919Gigantul petrolier BP – $3,2 miliarde profit

Compania petroliera BP, infiintata in Marea Britaniea in anul 1909, a raportat un profit de 3,22 miliarde de dolari, pentru primul trimestru al anului 2014; o cifra care este in scadere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului 2013, cand a fost inregistrat un profit de 4,22 miliarde de dolari. BP a declarat ca, primele sale rezultate trimestriale au fost afectate de anulari in activitatea de explorare, precum si de productii mai mici, acestea reprezentand astfel, marginea inferioara al urmatorului trimestru. De asemenea, compania a declarat ca va creste dividendul cu 8%, astfel, spune acesta, va plati 9,75 centi pe catiune- in a doua majorare a dividendelor in ultimele sase luni.

In cursul zilei de luni, firma a facut o declaratie spunand ca nu va rupe legaturile cu firma rusa Rosneft, in care detine o participatie de 20%, in ciuda directorului executiv al Rosneft, care este tinta unei alte runde a sanctiunilor americane. Igor Sechin este pe lista de persoane care ar putea fi in ” cercul ” lui Vladimir Putin, ale caror active vor fi blocate in SUA, ca urmare a interventiei Rusiei in Crimeea si Ucraina .
Cu toate acestea, BP a declarat ca va continua sa lucreze cu compania, in ciuda sanctiunilor, care impiedica companiile americane sa aiba angajamente cu firmele numite.
http://www.bbc.com/news/business-27201340

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 77 =