BP renunță la un proiect major în Australia

bohrt-jetzt-doch-nicht-vor-der

Concernul petrolier îngroapă planurile pentru foraje de mare adâncime. Motivul este reprezentat de costurile prea mari. Activiștii pentru protecția mediului avertizează cu privire la o catastrofă ecologică similară cu cea care s-a petrecut în Golful Mexic.

Un alt mega-proiect este abandonat ca urmare a prețurilor extrem de reduse la materii prime: concernul petrolier BP a explicat că va renunța la intenția de a fora la mare adâncime în largul coastei australiene. Autoritățile ar fi cerut luna trecută mai multe informații companiei cu privire la planurile sale.

Ținutul Great Australian Blight este renumit pentru balenele, bancurile de ton și leii de mare care trăiesc în zonă. Activiștii pentru protecția mediului din Australia au avertizat de numeroase ori cu privire la posibilitatea producerii unei catastrofe similare cu cea produsă de o platformă petrolieră marca BP în anul 2010 în largul golfului Mexic.

Împreună cu partenerul Statoil ASA, BP vrea să foreze la o adâncime de până la 5000 de metri într-o locație aflată la 400 de kilometri de coasta sudică a Australiei. Dar valurile în regiune pot să atingă cu ușurință zece metri înălțime sau chiar mai mult. Ținutul se întinde între statele federale South Australia și West Australia. Australia a emis în anul 2011 o aprobare pentru ca BP să demareze forajele în regiunea Bight.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/bp-gibt-plaene-fuer-bohrungen-vor-australien-auf-14477314.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3