BP va adăuga benzinăriilor puncte de încărcare electrică

Imagini pentru BP adds electric charging stations

BP a cumpărat o companie britanică de încărcare a vehiculelor electrice, pe nume Chargemaster, pentru suma de 130 de milioane de lire, ca parte a planurilor sale de a deservi mașinile electrice din toată țara.

Chargemaster, companie fondată în 2008, operează cea mai mare rețea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice din Marea Britanie, cu 6500 de unități în total. De asemenea concepe, construiește, vinde și întreține aceste unități. Acordul subliniază intenția BP de a adăuga șoferii de vehicule electrice printre clienții săi din UK.

Potrivit firmei petroliere, dezvoltarea unor tehnologii convenabile și inovative pentru tehnologiile de încărcare a vehiculelor electrice și rețelelor este o parte-cheie din strategia BP de a accelera tranziția energetică. Compania se așteaptă să lanseze stațiile de încărcare din locațiile BP chiar în următorul an.

Are de asemenea planuri să scoată pe piață echipamente de încărcare ultra-rapidă, care includ încărcătoare cu o capacitate de 150 kW, care vor avea nevoie de doar 10 minute pentru a oferi automobilelor suficientă energie pentru a rula 160 de kilometri.

Tufan Erginbilgic, director executiv la BP Downstream, a spus că decizia gigantului petrolier de a adăuga Chargemaster portofoliului său va crea o ofertă cu totul diferită pentru numărul tot mai mare de proprietari de vehicule electrice din țară. Acesta a mai adăugat că BP crede în tehnologii rapide și convenabile de încărcare care să sprijine adoptarea cu succes a vehiculelor electrice.

https://www.independent.co.uk/news/business/news/bp-electric-car-charging-stations-oil-company-chargemaster-a8421056.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − 88 =