Brabus vine cu un nou nivel de performanță pentru GLS

brabus-xl-850-1

Un Mercedes GLS nu poate fi considerat un model slab din punct de vedere al performanțelor. Dar când inginerii de la Brabus pun mâna pe un exemplar din acesta, se transformă într-o obsesie pentru putere. Iar rezultatul a fost denumit Brabus 850 XL.

Experții în tuning de la Brabus au lansat un nou nivel de performanță pentru Mercedes GLS. Inginerii de la Bottrop au reușit să scoată 850 de cai putere din motor, ceea ce asigură impresionantului SUV de 2,6 tone o accelerație de 4,2 secunde până la suta de kilometri pe oră și permite o viteză maximă de 300 km/h.

Ca bază inginerii Brabus au folosit versiunea AMG de GLS 63 4Matic. Motorul în opt cilindri și o putere nominală de 585 de cai putere a fost modificat substanțial de ingineri. Măsurile cuprind printre altele o majorare a capacității clindrice de la 5,5 litri la 5,9, introducerea unui arbore cotit special și optimizarea tehnologiei de flux a capetelor cilindrilor.

Chiar și Turboloader-ul a fost echipat cu compresoare mai mari. Guri de admisie mărite și un sistem de evacuare de înaltă performanță completează sistemul modificat de control al motorului. Pe lângă cei 265 de cai în plus, Brabus promite un sunet distinctiv. Sunetul motorului poate fi însă transformat într-unul discret printr-o simplă apăsare de buton.

Pe lângă cei 850 de cai putere transmisia distribuie cuplul maxim 1450 de newton-metri către toate cele patru roți. Un potențial enorm, care ar trebui să permită vehiculului să atingă cu ușurință viteze de peste 300 de km/h, dacă cei de la Brabus nu ar fi introdus un limitator. Există de asemenea numeroase opțiuni de personalizare vizuală a automobilului, cum ar fi gardă la sol redusă, roți cu jenți de 23 de inch, spoiler sau elemente din carbon.

http://www.n-tv.de/auto/Brabus-mit-neuer-Eskalationsstufe-fuer-GLS-article18808601.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2