BRAILLE CHINA

  • brailleChina introduce examenul Braille

 

Ministerul Educatiei din China a decis sa introduca Braille sau examene electronice pentru admiterea  la universitatea nationala, cu scopul de a ajuta candidatii care sunt orbi sau au probleme de vedere. Pana in prezent, elevii cu probleme vizuale au fost exclusi de la invatamantul superior deoarece nu a fost facuta vre-o prevedere potrivita hadicapului lor.

 

Legea invatamantului din China, pusa in aplicare din 1995, stipuleaza ca persoanele cu handicap au dreptul egal de a primi educatie. Guvernul chinez a emis reglementarile nationale, in 2012 , garantand faptul ca persoanele cu deficiente de vedere ar putea folosi Braille si hartie electronica in examenele nationale de admitere .

 

In iulie 2013 , Human Rights Watch a publicat un raport care detaliaza numeroasele bariere educationale cu care se confrunta  copii si tinerii cu dizabilitati din China, inclusiv nerespectarea de catre guvern a deciziei de a oferi cazare la clasa adecvata  pentru a-i ajuta sa depaseasca obstacolele de scolarizare . ” Mai raman multe de facut pentru a pune capat discriminarii si excluderii persoanelor cu handicap din China “, a spus Richardson . ” Intr-adevar punerea in aplicare a acestei initiative ar fi un pas important spre a construi o societate mai incluziva . “, a mai spus acesta.

http://www.ibtimes.co.uk/china-braille-exams-blind-students-can-now-access-higher-education-1445096

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 30 = 38