Brânză elvețiană pentru soldați elvețieni

schweizer-kaese

Brânză elvețiană pentru soldați elvețieni
Brânză și alte produse lactate, pâine și ouă. Ceea ce  armata elvețiană poate primi din propria țară, acum va fi nevoită să cumpere. Iar asta va fi scump.

În armata elvețiană ar trebui să se continue, pe cât posibil, să se pună pe masă doar produse agricole elvețiene. Pâine, ouă, brânză sau produse lactate trebuie să provină neapărat de la fermieri locali, a ordonat șeful armatei, André Blattmann, potrivit rapoartelor din presă. Chiar și atunci când consumă carne, soldații vor primi doar produse incluse în standardul de calitate Suisse Garantie. Standarde similare de calitate sunt necesare și pentru produsele din pește.

Aceste cerințe pentru popotă care se aplică din anul 2015, au determinat reacții din partea conducerii armatei la plângeri ale soldaților, care ar prefera să consume carne de pui ieftină sau carne de iepure din rasele de top ungurești. Deoarece alimentele elvețiene sunt mai scumpe decât cele importate, armata a crescut de acum cheltuielile pentru hrana soldaților cu 1,5 milioane de franci pe an (1,2 milioane de euro), ridicându-se anterior la suma totală de 65 de milioane de franci (54 milioane euro).

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/schweizer-kaese-fuer-schweizer-soldaten-13102649.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5