bratul robot

_74790161_74790160

Braţul de robot aprobat oficial
Un braț de robot capabil de a prelua obiecte delicate a fost aprobat pentru utilizare de către autoritățile medicale din SUA. Braţul Deka are degete care se pot deplasa la fel ca cele reale ceea ceii ajută pe cei care au braţele amputate, să se hrănească, îmbrace și debloca usile mai uşor.

Brațul are o gamă mult mai mare de mișcare decât dispozitivele existente, dintre care multe sunt bazate pe cârlige metalice sau modele mai mult de 100 de ani. Veteranii Armatei SUA au ajutat pentru a testarea și rafinarea membrelor protetice. Brațul a fost dezvoltat cu $ 40 milioane ( £ 24m ) numerar pentru cercetarile furnizate de Defense Advanced Research Projects Agenția SUA ( DARPA ). O parte din bani, $ 100 milioane, au fost de la Revolutionising Protetica, proiect mai larg de cercetare condus de DARPA , care vizează să îmbunătățească radical gama de membre robotice disponibile pentru cei care și-au pierdut membrele superioare. Prin contrast, bratul Deka a fost conceput pentru a semana cu membrele reale, cât mai mult posibil .
Dispozitivul utilizează electrozi care detecteaza spasme musculare mici, bratul protetic poate efectua 10 mișcări diferite. ” Acest sistem membrelor protetice poate ridica obiecte la fel de delicate ca un must de struguri, precum și fiind capabil să se ocupe de instrumente foarte robuste, cum ar fi un exercițiu de mână “, a spus Sanchez, purtătorul de cuvânt al Darpa.

US Federal Drug Administration, care supraveghează procesul de aprobare protetice, a declarat că brațul Deka este conceput pentru cei care şi-au pierdut brațul. Firma de Cercetare Deka, care a construit brațul, a fost fondată de către inginerul renumit Dean Kamen ,care a inventat scuterul Segway și multe alte dispozitive.

http://www.bbc.com/news/technology-27373329

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 63