Brazilia a intrat în recesiune

_81943039_466403272

Brazilia a intrat în recesiune

Brazilia a intrat în recesiune, după ce cifrele oficiale au arătat că economia țării s-a contractat cu 1,9% în perioada aprilie-iunie, comparativ cu trimestrul anterior. Analistii se aşteptau la o contracție, dar nu la una aşa de mare. Brazilia, a șaptea cea mai mare economie a lumii, a înregistrat o scădere economică bruscă în ultima vreme. Acest lucru s-a datorat, în mare parte, scăderii prețurilor la materiile prime și creșterii globale lente.

Ratele dobânzilor ridicate, în prezent la 14,25%, au afectat, de asemenea, cheltuielile de consum, un element important al economiei Braziliei, în timp ce în acest an, guvernul a introdus măsuri de austeritate stricte menite să abordeze niveluri ridicate ale datoriei. Cheltuielile guvernamentale, inclusiv pe ajutorul de șomaj, au scăzut brusc, în timp ce impozitele au crescut. In al doilea trimestru, cheltuielile populației au scăzut cu 2,1%, comparativ cu cele trei luni anterioare. Cele mai mari scăderi au avut loc în sectorul industrial, unde producția construcțiilor a scăzut cu 8,4%.

Comparativ cu anul trecut, economia în ansamblu a scăzut cu 2,6%. Definiția tehnică a recesiunii înseamnă doua trimestre consecutive de contracție economică.

http://www.bbc.com/news/business-34088144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + = 19