BRAZILIA APROPE GATA DE INCEPEREA CUPEI MONDIALE

_75439356_afp

Brazilia este “gata” pentru Campionatul Mondial de Fotbal, spune Rousseff
Președintele brazilian Dilma Rousseff spune că țara sa este pregătită, în şi în afara terenului, pentru Campionatul Mondial de Fotbal care începe joi. Într-un mesaj televizat, aceasta a declarat că “pesimiștii”, au fost învinşi de determinarea poporului brazilian. De asemenea a respins criticile despre cheltuieli exagerate, spunând că turneul va lăsa o moștenire durabilă a infrastructurii.

Brazilia a înregistrat un an de proteste împotriva guvernării proaste și cheltuielilor excesive percepute pentru Cupa Mondială. Grevele la metrouri, de asemenea, amenință să perturbe meciul de deschidere de la Sao Paulo. Preşedintele justifică oarecum cheltuielile în valoare de 11 miliarde de dolari în turneu, numindu-le o “dilemă falsă” că aceste cheltuieli pentru Cupa Mondială vor fi diminuate de investițiile în sănătate și educație. Bugetul pentru aceste domenii între 2010 și 2013 a fost de multe ori mai mare decât investițiile în stadioane, a adaugat ea.

“Vă asigurăm de acest lucru, conturile Cupa Mondială sunt analizate cu meticulozitate de către instituțiile de audit din țară”, a spus ea. Prin urmare, critica adusă de localnici care spun că multe proiecte de dezvoltare promise au fost amânate sau nu s-au materializat niciodată. Cupa Mondială începe, joi, cu un meci între gazdele Brazilia și Croația pe stadionul Itaquerao Arena Corinteni, în Sao Paulo. Cu toate acestea, munca este încă în desfășurare pentru a pregăti stadionul înainte de meciul de deschidere.

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-27789775

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 27