Brazilia blochează Whatsapp

AP-583640570540

În puține țări este Whatsapp atât de iubit ca și în Brazilia. Dar acum milioane de brazilieni trebuie să renunțe la această aplicație de mesagerie pentru că o instanță a decis în favoarea unei blocări.

Serviciul de mesagerie utilizat în Brazilia de milioane de oameni, Whatsapp, va fi blocat în toată țara din cauza lipsei de cooperare într-un caz penal. De la ora 23:30 din seara de miercuri spre joi, serviciul a fost oprit, raportează utilizatorii.

Blocada a fost impusă de o instanță de la São Bernardo do Campo din statul federal São Paulo, pentru o scurtă perioadă de timp de 48 de ore. Instanța se va folosi de companiile telefonice pentru punerea în aplicare a deciziei.

Motivul din spatele acestei decizii o reprezintă un caz penal în care compania dezvoltatoare a aplicației nu a dorit să se implice și să își ofere cooperarea.

Despre ce este vorba în acest caz controversat, nu se știe cu exactitate. În luna februarie o blocadă națională a fost respinsă de o instanță de recurs. La acea dată a fost vorba, potrivit rapoartelor media, de publicarea de date către poliție în legătură cu un caz de pedofilie.

În cazul actual Whatsapp nu ar fi reacționat la o audiere judecătorească de pe data de 23 iulie. Pe data de 7 august a fost avertizată cu blocarea serviciilor.

Pentru că nici acest avertisment nu a provocat o reacție din partea companiei, procuratura de stat a emis o decizie fără precedent în a cincea țară din lume ca mărime.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Brasilien-sperrt-Whatsapp-article16587956.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =