Brazilia isi alege presedintele, dupa o campanie dramatica

Dilma
Brazilia isi alege presedintele, dupa o campanie dramatica

Peste 142 de milioane de alegători din Brazilia vor merge la urne pentru a alege următorul președinte al țării, în urma unei campanii electorale dramatice, am putea spune. In principiu, actualul presedinte, dna Dilma Rousseff este de asteptat  să obțină o victorie clară. Insa, rivalul principal al Rousseff este Aécio Neves, o figura de centru, pro-business. Sistemul de vot brazilian  este unul electronic și este susceptibil să genereze rezultatul într-o oră sau două de la incheierea sondajelor.

In conformitatea cu rezultatul mai multor sondaje de opinie pubilcate sambata, se asteapta ca actualul presedinte sa obtina un rezultat de 45 %. Nu este  greu de asimilat din ce cauza se asteapta la un astfel de rezultat, deoarece in timpul mandatului doamnei Rousseff ca președinte, șomajul a fost mai mic decât în oricare dintre predecesorii săi, la aproximativ 5%.

Salariul minim a crescut și numărul brazilienilor subnutriti a scazut. Dar, ultimele 18 luni au fost marcate de recesiune și de scandaluri de corupție, proteste din cauza serviciilor publice slabe și costurile Cupei Mondiale. Votul este obligatoriu pentru cei cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani.

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-29494375

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 14