Brazilia pierde 3,7 miliarde de dolari din cauza hackerilor

comprar-produtos-china-brasil

Din cauza unui malware Brazilia pierde 3,7 miliarde de dolari
Cercetatorii de la o companie americană de securitate au descoperit o bază de malware substanțială de fraudă. Operația s-a infiltrat, timp de doi ani, în unul dintre cele mai populare metode de plată din Brazilia, Boleto. Se estimeaza ca 495.753 de tranzacții Boleto au fost compromise, ceea ce înseamnă că hackerii ar fi furat până la 3.75 miliarde de dolari.
Cercetatorii spun că nu se știe dacă infractorii au avut succes în colectarea din toate tranzacțiile.

Prin intermediul Boleto Bancario populaţia poate plăti o sumă exactă către un comerciant și poate fi folosit pentru aproape orice fel de tranzacție, de la cumpărăturile săptămânale până la facturile de telefon. Boletos poate fi utilizat și generat atât on-line pentru transferurile electronice cât şi offline cu hârtie tipărită. Atacul a fost descris de către compania de securitate cu sediul în SUA RSA, o divizie de stocare de date EMC Corporation, ca “o operațiune de fraudă majoră și o amenințare gravă de criminalitate informatică pentru bănci, comercianți și clienții bancari din Brazilia”.
Numărul de PC-uri infectate însumează 192,227, iar o suplimentare de 83,506 de e-mail cu datele de autentificare ale clienţilor au fost, de asemenea, furate. În principiu, acest lucru este similar, cu escrocheriile de phishing. Odată ce malware-ul este introdus în browser, infractorii pot intercepta și modifica detele Boleto. Această activitate fiind invizibilă pentru utilizator.
Google Chrome, Mozilla Firefox și Microsoft Internet Explorer sunt de asemenea, vulnerabile la un astfel de atac.
http://www.bbc.com/news/technology-28145401

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5