Brazilia se împrietenește cu Mexic

RTX1ENQ6

Brazilia se împrietenește cu Mexic

În sudul Statelor Unite două puteri regionale încep să dezvolte proprile legături economice. În cadrul vizitei de stat Brazilia a pus bazele unei cooperări mai strânse cu Mexicul.

Prin Brazilia și Mexic cele mai mari două economii naționale din America Latină pun la punct un acord de investiții. Cadrul legal trebuie extins, pentru ca investițiile și comerțul să fie sprijinite, spune reședintele mexican Enrique Peña Nieto. La vizita de stat a președintelui brazilian Dilma Rouseff a fost semnat un acord pentru parteneriate în domeniile transport, agricultură și turism.

Marcos Leal Raposo Lopes, ambasadorul brazilian în Mexic a declarat că investițiile dintre cele două țări s-au simplificat. Mexicul investește în Brazilia în industrie, divertisment, cinematografie, restaurante și baruri. Dar și investițiile braziliene din Mexic sunt în creștere ca volum și număr de proiecte. Volumele comerciale dintre cele două țări au înregistrat anul trecut 9,2 miliarde de dolari.

Observatorii promovează cooperarea ca un exemplu pentru noile relații bilaterale în afara Statelor Unite ale Americii. Brazilia și Mexic se numără printre țările în curs de dezvoltare, noile puteri economice se reflectă din ce în ce mai mult pe scena politică.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Brasilien-freundet-sich-mit-Mexiko-an-article15175026.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 18