BRCI ORADEA

bigthumb_1382293246.14_ate-bank fin

BRCI ORADEA

Umbrarescu, care detine 93,91% din actiunile BRCI, isi propune pe piata bancara o crestere lenta si sanatoasa si spune ca se adreseaza in cea mai mare parte persoanelor juridice, firme si institutii.

“Vrem o banca ce sa vina in sprijinul investitorilor autohtoni. Vreau sa fie o banca in care sa existe siguranta. Este prima banca lansata oficial pe piata dupa noul regulament bancar. Totodata ne dorim sa cream produse care sa usureze munca oamenilor. Imi doresc o crestere lenta si sanatoasa, nu urmaresc un profit imediat si nesanatos. BRCI va fi o banca de nisa. Structura bancii se va axa in special persoanelor juridice (75-80%), in timp ce restul de 20-25% va fi destinat serviciilor bancare pentru retail sau private banking”, a declarat Dorinel Umbrarescu intr-o intalnire cu presa.

Reprezentantii BRCI au precizat ca 80% din creditele acordate firmelor vor fi in moneda nationala, procentul ramas fiind de euro si alte valute.

In ceea ce priveste planul de business al institutiei financiare, reprezentantii BRCI sustin ca banca va functiona pe piata cu cheltuieli minime, intreaga activitate urmand sa fie gestionata de catre 200 de angajati, cat isi propune sa recruteze pana la finalul anului.

“Vom inaugura in jur de 10 unitati bancare la nivel teritorial printre care si BRCI ORADEA,  si in principalele orase din tara, in fiecare unitate activand circa 6 angajati. Cea mai mare parte a activitatii se va desfasura prin Internet Banking, facilitand accesul persoanelor mai usor la serviciile noastre. Bugetul investit pentru dezvoltarea acestui proiect, precum si achizitia de software si programe, s-a ridicat la peste un milion de euro”, a subliniat Marinel Burduja  CEO si director general in cadrul Bancii Romane pentru Credite si Investitii.

Burduja a mai precizat ca din componenta bancii fac parte manageri cu experienta, recrutati de la Citibank, ING Bank, Unicredit, dar si alte institutii financiare.

“Am pastrat componenta celor aproximativ 70 de angajati ai ATE Bank, iar in prezent BRCI numara circa 110 salariati, manageri cu experienta in marile institutii financiare prezente pe plan local. Pana la finalul anului ne propunem sa ajungem la aproximativ 200 de angajati. Media de varsta in BRCI este situata intre 30-35 de ani. Ne propunem sa aducem multi tineri in banca, sa cream un centru de formare pentru tinerii romani care urmeaza facultati de profil in tara. Credem in talentul tinerilor din Romania si tocmai de aceea circa 50 din totalul de 200 de salariati pe care ii vom avea pana la finalul anului vor fi absolventi de profil”, a mai spus Marinel Burduja.

Grupul elen Piraeus Bank a finalizat vanzarea subsidiarei ATE Bank Romania catre omul de afaceri Dorinel Umbrarescu in primavara anului trecut, dupa ce tranzactia, pentru 93,27% din actiunile ATE Bank Romania, anuntata in aprilie, a primit toate avizele necesare.

ATE Bank Romania a fost infiintata in anul 1990, ca Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa, fiind prima banca cu capital mixt (roman si strain) din Romania.

————————————————————————————————————————–
regular_smile………….bancheri,avocati,…..
Un avocat se grabea la un proces. Ajunge intr-o intersectie unde era indicatorul “Stop” unde normal trebuie sa opresti, sa te asiguri, dupa care sa iti continui drumul. Avocatul, grabindu-se, reduce viteza, se asigura si continua.

Politistul, stand la panda, il vede, si il trage pe dreapta.
Avocatul, arogant:
– Buna ziua, de ce m-ati oprit?
– Buna ziua, ce semn era la intersectia prin care tocmai ati trecut?
– Stop.
– Ei bine, trebuia sa opriti, sa va asigurati, si abia pe urma sa continuati drumul, nu sa reduceti viteza, pentru asta trebuie sa va amendez.
Avocatul, cu un zambet malefic, zice:
– Uite care e treaba domnule, daca dumneata imi arati diferenta legala intre a opri si a reduce viteza, eu te las sa ma amendezi.
– Da? Ia coboara dumneata din masina atunci…
Coboara avocatul, dupa care politistul scoate bastonul si il altoieste pe avocat. Dupa 5 minute de omor, il intreaba:
– Doriti sa ma opresc, sau sa reduc viteza?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − 64 =