BREVET IN LITIGIU

  • AppleProcesul Apple la o nouă instanță

Compania de brevete IPCom nu a reușit cu un prim atac să obțină ce vrea de la Apple și HTC. Cu toate acestea, disputa nu s-a încheiat. Cumpărătorul brevetelor Bosch pentru telefoane mobile a avut multă vreme chiar și compania Nokia în vizor.

 

În continua luptă pentru brevete din industria de telefonie mobilă, Tribunalul Regional de la Mannheim a respins un proces de mai multe miliarde îndreptat împotriva Apple în decursul zilei de vineri. Același rezultat a venit din partea Camerei Curții într-un caz similar împotriva producătorului de telefoane mobile HTC, unde nu există daune, dar era nevoie de înregistrarea încălcării unui brevet. Compania de brevete a pierdut, IPCom, a anunțat că va face imediat recurs împotriva acestei hotărâri.

 

Litigiul se referă la un brevet care controlează accesul la rețelele de telefonie mobilă și traficul gratuit în cazul unor urgențe, pentru serviciul de urgență pentru salvare sau poliție, și posibilitatea utilizatorilor de a contacta aceste servicii de urgență chiar și în cazul în care rețeaua de telecomunicații este indisponibilă. Această invenție a fost inițial dezvoltată de către ingineri specialiști din cadrul companiei Bosch și vândut împreună cu alte brevete, companiei IPCom, în anul 2007. Oficiul European de Brevete (EPO) de la Munchen a declarat în luna ianuarie că această lege de protecție este valabilă, dar numai într-o măsură limitată.

 

După eșecul negocierilor de acordare a licențelor, IPCom a cerut o declarație judiciară declarând că Apple și HTC încalcă brevetul Bosch #100A. Din partea Apple s-au cerut daune neobișnuit de mari, în sumă de 1,57 miliarde de euro. Apple a primit cu ușurare și bucurie decizia curții de la Mannheim.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-Klage-geht-in-die-naechste-Instanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 35