Pe data de 23 iunie anul acesta britanicii se vor decide cu privire la rămânerea țării lor în interiorul Uniunii Europene. În cazul unei separări a Regatului Unit de restul Europei, centrul financiar de la Londra va fi obligat să suporte presiuni semnificative, se arată într-un studiu. Este de asemenea neclar cât de repede vor putea fi rezolvate aceste probleme.
O ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar afecta serios băncile din Londra. În cazul unui așa-numit Brexit instituțiile financiare vor fi amenințate de o lungă perioadă de incertitudine, reiese dintr-o cercetare a firmei de avocatură Clifford Chance, la cererea Asociației Europene pentru Piețe Financiare, AFME.
Inițial relațiile comerciale ale Regatului Unit în raport cu foștii săi parteneri din UE vor deveni neclare, se spune în studiu. Asta ar influența puternic planificarea afacerilor participanților pe piață. Pentru bănci și firme de investiții vor apărea numeroase efecte negative ca urmare a reintroducerii restricțiilor pentru afaceri internaționale. Cu acest pericol se confruntă și companii bursiere sau case de administrare a investițiilor.
Multe bănci mari internaționale precum JP Morgan Chase, Morgan Stanley sau Goldman Sachs au sediile lor centrale în capitala Europeană. În cazul unui Brexit aceștia vor pierde oportunitățile de afaceri în relație cu alte țări, guvernate de legislația europeană. Întrebarea este cât de rapid își poate reveni Marea Britanie prin încheierea unor noi relații comerciale.