Brexit ar putea costa mii de joburi

În cazul Brexit-ului nu există nici o parte câștigătoare. Potrivit unui studiu recent, ieșirea Marii Britanii din UE ar putea afecta semnificativ activitatea producătorilor germani de automobile. Mii de joburi vor fi puse în pericol.

După ieșirea Marii Britanii din UE mii de locuri de muncă din industria germană de automobile vor fi în pericol, se arată într-un studiu recent. Producătorii europeni trebuie să se aștepte la reduceri ale vânzărilor cu 20% în cazul unui Brexit “dur”, deci o despărțire definitivă și completă a Marii Britanii de piața unică europeană. Informația este prezentată în raportul de cercetare al companiei de consultanță Deloitte. Ultima dată când s-a înregistrat o astfel de scădere a fost în anul 2009, ca urmare a crizei financiare.

Marea Britanie este o piață de desfacere foarte importantă pentru producătorii autohtoni, fiecare a cincea mașină exportată din Germania ajunge în Regatul Unit. În anul 2016 au fost înmatriculate acolo 950.000 de automobile noi de proveniență germană. Potrivit datelor existente 60.000 de locuri de muncă din Germania se bazează pe exporturi. 18.000 de locuri de muncă din industria germană de automobile ar fi în pericol în cazul unui Brexit.

Motivul pentru declinul iminent al vânzărilor îl reprezintă scăderea în valoare a lirei sterline, ceea ce face ca mașinile produse în Germania să se scumpească în regat cu aproape o cincime, acest lucru determină scăderea cererii. Chiar și taxele vamale vor duce la creșterea costurilor. Mașinile produse în Germania ar trebui să se scumpească în Marea Britanie cu 21% în cazul unui Brexit dur.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Brexit-koennte-Tausende-Auto-Jobs-kosten-article19901399.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1