Brexit reprezintă despărțirea de profit pentru Opel

IMG_1334

Constructorul auto Opel vrea să facă din nou bani. Iar fără neașteptata ieșire a Marii Britanii din UE acest lucru s-ar fi petrecut. În acest an concernul are din nou parte de ghinion. Concernul mamă, GM, vrea să economisească tot mai mult.

Opel a ratat revenirea în zona de profit în anul 2016 și înregistrează un nou an comercial cu deficit. Concernul-mamă de la Detroit, General Motors (GM), a publicat pentru anul comercial trecut o pierdere de 257 milioane de dolari. Astfel că în comparație anuală minusul a fost redus cu două treimi. Obiectivul de a scrie cifre pozitive pentru prima dată din 1999 a fost ratat de Opel la o distanță semnificativă.

Ca și motiv directorul companiei Karl-Thomas Neumann turbulențele monetare de după referendumul britanic. Fără acest vot în favoarea Brexit și fără prăbușirea monedei britanice rezultatul ar fi fost unul pozitiv.

Constructorul auto american speră acum ca anul viitor să atingă pragul de profit în Europa. Cu toate acestea, prognoza este foarte vagă. Vor face tot ce le stă în putință pentru ca obiectivul să fie atins în 2018, spune directorul financiar al GM, Chuck Stevens. Pentru anul curent el estimează un declin al profitului ca urmare a efectelor valutare nefavorabile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Brexit-ist-Opels-Abschied-vom-Gewinn-article19692162.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3