Brexit ridică prețurile la imobiliare în Frankfurt

7b16a0a3fbebbc29d62e5eafdbb93fe8

Nici un alt oraș german nu este atât de direct afectat de votul Brexit, cum este centrul financiar Frankfurt. Potrivit unui sondaj, ieșirea din UE a aruncat în aer prețurile la chirii pe râul Main. Iar cei chestionați se așteaptă ca trendul să continue.

Chiriile și prețurile de vânzare pentru locuințe și spații de birouri în centrul financiar Frankfurt am Main vor crește puternic ca urmare a votului Brexit. Aceasta este perspectiva generală a sectorului imobiliar din Germania, după cum reiese dintr-un sondaj al companiei de consultanță Ernst & Young. În centrul financiar aproximativ 86% au considerat că prețurile la imobiliare pentru locuit vor crește în continuare, iar 79% estimează prețuri în creștere pentru spațiile de birouri.

Aproape trei sferturi dintre cei chestionați (72%) cred că centrul financiar de la Frankfurt va avea cel mai mult de profitat de pe urma unei retrageri a Marii Britanii. Peste o jumătate (57%) din cele 555 de persoane chestionate, printre care se numără investitori, dezvoltatori de proiecte, finanțiști sau consultanți au spus că se așteaptă la consecințe pozitive pentru întreaga piață imobiliară germană, iar chiriile precum și prețurile de cumpărare sunt de așteptat să crească.

Urmările pentru proprile companii sunt însă neclare pentru mulți dintre cei chestionați. 40% au spus în sondajul EY că nu pot evalua urmările votului Brexit pentru propria activitate. 20% se așteaptă la urmări pozitive, alte 20% se așteaptă la urmări negative. Iar 20% nu văd nici un fel de relevanță pentru propria afacere. În contrast cu afacerile viitoare din Marea Britanie: doar o treime dintre companiile fără sediu în Regatul Unit planifică, potrivit sondajului, o extindere a afacerilor peste nivelul anterior.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Brexit-treibt-Immobilienpreise-in-Frankfurt-article18173041.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 4