Doar trei ani mai putem face afaceri cu Marea Britanie ca membra UE, dupa Brexit

imago71964906h

După votul cetățenilor săi în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană, asupra Marii Britanii se fac presiuni pentru o ieșire rapidă. Ușor de spus, greu de făcut. Potrivit unui raport al unui ziar britanic, Londra se luptă cu câteva dificultăți.

Momentul exact în care Marea Britanie s-ar putea despărți definitiv de Uniunea Europeană ar putea să se amâne chiar până în anul 2019, arată un raport al unui ziar britanic. Potrivit Sunday Times, membrii cabinetului premierului Theresa May avertizează reprezentanții sectorului financiar în discuții confidențiale că guvernul ar putea prezenta cererea oficială de retragere din uniune mult mai târziu decât se credea anterior.

Miniștrii se gândesc între timp că cererea ar putea să fie înaintată cel mai devreme în anul 2017, spune pentru ziar un reprezentant al London City, care a vorbit cu doi miniștri. Motivul ar fi în special că guvernul ar avea nevoie de mai mult timp pentru pregătirea negocierilor. Încă nu există infrastructura pentru oamenii ce trebuie angajați. Ei spun că nu cunosc întrebările pe care trebuie să le pună la începutul negocierilor.

Un membru al cabinetului a mai dat ca motive pentru posibile întârzieri viitoarele alegeri prezidențiale din Franța și alegerile din Bundestag-ul german, ce vor avea loc anul viitor. Astfel că dacă Marea Britanie își va înainta cererea oficială de părăsire a Uniunii Europene cel mai devreme la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor, ea va coincide cu toiul campaniei electorale din cele două puteri importante ale uniunii. Dar negocierile de părăsire a uniunii sunt însă limitate pe o perioadă de doi ani de zile, potrivit tratatelor UE.

http://www.n-tv.de/politik/Bericht-Brexit-koennte-sich-verzoegern-article18414256.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 29