Brexit-ul prognozat eronat în mod intenționat

În cadrul unui discurs susţinut în faţa Parlamentului de la Londra, Davis a precizat că toate organizaţiile care au făcut prognoze despre economia britanică de după referendumul din 2016 au fost eronate. În plus, adjunctul lui Davis, Steve Baker, a sugerat chiar că oficiali guvernamentali au elaborat intenţionat modele economice negative pentru a influenţa politica legată de Brexit.

”Toate prognozele privind performanţa economiei britanice de după referendum, de orice mare organizaţie ar fi fost ele elaborate, bănci, organizaţii guvernamentale sau chiar internaţionale, s-au dovedit a fi eronate”, a declarat Davis.

De asemenea, Davis a susţinut că Marea Britanie va solicita dreptul de încheia noi acorduri comerciale în perioada de tranziţie în relaţia cu UE post-Brexit.

”Principalul domeniu pentru mine (…) este chestiunea dreptului nostru de a semna acorduri comerciale în timpul perioadei de tranziţie, astfel încât să le putem introduce în vigoare imediat după ieşirea noastră”, a mai spus ministrul britanic pentru Brexit