Brexitul îi face pe directorii de companii britanice să ia în calcul relocarea

brexit-1074x716

Votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană i-a făcut pe mai bine de trei sferturi dintre şefii companiilor mari să spună că iau în considerare mutarea sediilor operaţiunilor în afara Marii Britanii, potrivit unui studiu realizat de KPMG.

Aproximativ 72% dintre cei 100 de lideri de business implicaţi în studiu au spus că au votat pentru rămânerea UK în UE în cadrul referendumului din iunie. 69 dintre aceştia sunt optimişti că economia britanică va creşte pe parcursul anului viitor, în timp ce 73% dintre ei şi-au exprimat încrederea că şi companiile lor vor creşte. 76 dintre CEO au spus că se gândesc să îşi mute business-ul din Anglia.

“Şefii companiilor reacţionează la incertitudine cu planuri de contingenţă”, a spus preşedintele KPMG din Marea Britanie, Simon Collins. “Peste mai bine de jumătate dintre ei considera că abilitatea Marii Britanii să facă afaceri va fi afectată după ce va părăsi Marea Britanie, aşa că mulţi CEO considera că este important să aibă puse la cale scenarii diferite pentru a face faţă acestui impact”, a adăugat el.

Studiul sugerează că premierul Theresa May are de lucru pentru a păstra business-urile în Marea Britanie şi trebuie să negocieze nou accord cu UE care să oprească imigraţia, precum şi să păstreze relaţiile comerciale strânse cu cei 27 de membrii.

Înainte de votul din 23 iunie, ministrul de Finanţe de la vremea respectivă, George Osborne, a spus că părăsirea Uniunii Europene ar pune în pericol 820.000 de job-uri din Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 64 = 70