Brexitul poate costa până la 75.000 de joburi

 

Banca centrală britanică crede că în mod realist economia britanică va pierde 75.000 de joburi dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană. Mulți bancheri vor părăsi capitala Angliei, iar aceste perspective au deja efecte asupra pieței de imobiliare din Germania.

Banca centrală britanică estimează o scădere semnificativă a nevoii de forță de muncă în sectorul financiar, prin ieșirea Marii Britanii din UE. Vicepreședintele băncii centrale, Sam Woods, a precizat că este plauzibil să se piardă până la 75.000 de joburi în cadrul băncilor și societăților de asigurare. În fața unui comitet al Camerei Lorzilor el a declarat că obiectivul Brexit din martie 2019 ar fi cauzat deja pierderea a circa 10.000 de joburi în acest sector important pentru economia britanică.

Planurile de retragere aduc îngrijorări nu doar pentru instituțiile financiare britanice, ci și pentru cele americane sau asiatice. Pentru că după Brexit instituțiile financiare din Londra nu vor mai putea să își vândă produsele în cele 27 de state membre rămase. Pentru asta ar fi necesar să se întemeieze societăți care au licență într-una din țările membre.

Doar serviciile financiare britanice și asigurările atrag 1,1 milioane de angajați, majoritatea în afacerile locale. Unele companii au atras deja angajați din Marea Britanie. Altele așteaptă să vadă dacă UE și guvernul de la Londra vor adopta o fază de tranziție pentru o ieșire cât mai “netedă”.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Notenbank-Brexit-kostet-bis-zu-75-000-Jobs-article20111704.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 77