BRITANICI FERICITI

  • RTX129CTBritanicii sărbătoresc ascensiunea

Datele privind producția industrială britanică schițează o imagine a unei economii puternice. Londra capătă tot mai multă încredere la câțiva ani după izbucnirea marii crize. La Paris francezii emit un prognostic destul de blând.

 

Recuperarea economiei britanice continuă neașteptat de puternic. Producția industrială a crescut în luna februarie neașteptat de puternic, cu 1,0 procente, adică de trei ori mai puternic decât au prezis experții.

 

Cu toate acestea, nivelul se află încă cu mult sub 8,2%, recordul producției economice britanice, conform Biroului de Statistică de la Londra. Este de departe cea mai puternică revenire a economiei britanice din 2008 și până în prezent. Efectele crizei financiar-bancare de la nivel mondial au adus în Marea Britanie cea mai puternică recesiune întâlnită de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

 

Marea Britanie prezintă printre cele mai rapide creșteri între țările dezvoltate. Iar mai mult, această revenire începe să se facă simțită și pe piața muncii și are un efect pozitiv asupra numărului de angajați. Potrivit unui studiu realizat de Asociația Angajatorilor Britanici, companiile doresc să efectueze măriri salariale cum nu s-au mai văzut în ultimii 7 ani.

 

De cealaltă parte a Canalului Mânecii se vede o situație economică mai puțin plăcută, banca centrală de la Paris a raportat o slăbire a creșterii economiei franceze în primul trimestru al acestui an.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Briten-feiern-den-Aufschwung-article12619786.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 45