Britanicii, amenințați de taxe mai mari

imago71894361h

Referendumul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va dovedi scumpă pentru britanici. Cel puțin așa anunță ministrul britanic de finanțe, George Osborne și avertizează țara că va fi nevoie de taxe mai mari și mai multe măsuri de economisire.

Guvernul britanic a prezentat britanicilor o primă factură pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Este deja foarte clar că țara va deveni mai săracă, spune ministrul de finanțe, George Osborne, pentru BBC. Majorările de taxe și reducerile de cheltuieli bugetare sunt acum inevitabile.

Viața în afara Uniunii Europene nu va mai fi atât de roz din punct de vedere economic, așa cum a fost în interiorul ei, explică Osborne. Presupunerea că beneficiile ar putea fi păstrate și în cazul unei retrageri sunt pură fantezie.

Cancelarul german Angela Merkel a explicat în cadrul unei reuniuni de guvern că britanicii nu pot să se aștepte la condiții speciale după despărțirea de uniune. Reprezentanții UE nu le vor lăsa cale de mijloc. Cine dorește să iasă din această familie nu se poate aștepta să renunțe doar la obligațiile sale și să beneficieze în continuare de avantaje, spune cancelarul. Cine vrea să aibe acces liber la piața unică europeană trebuie să accepte în schimb libertățile de bază europene: a oamenilor, a bunurilor, a serviciilor și a capitalurilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Briten-drohen-hoehere-Steuern-article18066591.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =