Britanicii comandă elicoptere de luptă

81906554

Pentru șase miliarde de dolari Mare Britanie își întărește forțele armate. Regatul Unit a lansat o comandă la cei de la Boeing pentru aparate de zbor militare. Producătorul american este la rândul său foarte încrezător în prespectivele aviației civile.

Armata britanică demarează un tur de cumpărături în valoare de miliarde la producătorul american Boeing. Pentru o sumă de peste șase miliarde de dolari britanicii au cumpărat nouă avioane de recunoaștere și 50 de elicoptere de luptă de tip Apache, după cum a anunțat Ministerul Britanic al Apărării. În cazul avioanelor este vorba despre aparate de tip P-8A, care sunt utilizate pentru supravegherea traficului maritim și pentru vânătoarea de submarine.

Livrările primelor aparate sunt planificate pentru 2019 sau 2020. Costurile pentru preluarea avioanelor de recunoaștere, infrastructura necesară, pregătirea echipajului au fost prevăzute de minister la aproximativ trei miliarde de lire sterline. P-8A este o variantă puternic modificată a avionului de pasageri 737. Valoarea elicopterelor comandate se ridică la circa 2,3 miliarde de dolari.

Pe lângă aceasta, Boeing și-a revizuit prognozele pentru comenzile ce vor sosi în următoarele două decenii din partea companiilor aeriene. La nivel mondial companiile aeriene vor avea nevoie în următorii 20 de ani de 40.000 de avioane noi în valoare de 5,9 bilioane de dolari, anunță concernul american. Acest lucru reprezintă o creștere de  patru procente, cât au estimat cei de la Boeing cu un an înainte. În ciuda recentelor evenimente, ce au pus presiune pe piețele financiare, sectorul aviatic va crește în continuare pe termen lung, spune directorul de marketing de la Boeing, Randy Tinseth.

Motivul pentru care compania americană se așteaptă la o creștere a numărului de comenzi este faptul că în aceeași perioadă traficul de pasageri a crescut de asemenea cu 4,8 procente. Printre altele numărul avioanelor de trafic comercial se va dubla la nivel mondial, explică cei de la Boeing la deschiderea târgului aviatic de la Farnborough, Marea Britanie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Briten-bestellen-Kampfhubschrauber-article18170841.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 74 = 76