Britanicii construiesc cel mai mare parc eolian din lume

664789aff65b9e0ae5d98456e7dd7d90La peste 100 de kilometri în largul coastei britanice va fi construit cel mai mare parc eolian offshore din lume. Londra dă undă verde pentru proiect, care va fi realizat de o companie britanică.

În afara coastei de est a Marii Britanii ar trebui ca până în anul 2020 să fie construit un parc eolian pe o suprafață de 407 kilometri pătrați, parc ce ar putea furniza energie verde pentru aproximativ un milion de gospodării britanice. “Hornsea Project One” va fi cel mai mare parc eolian din lume și va costa peste două miliarde, anunță concernul energetic Dong Energy.

Guvernul britanic, care va participa la finanțare, a dat undă verde pentru acest proiect. Capacitatea de producție a parcului eolian, care va fi amplasat la fix 120 de kilometri în largul coastei ținutului Yorkshire, va fi, conform planului, de 1,2 gigawați. Cele 174 de turbine cu o înălțime de 190 de metri vor fi produse de Siemens, spun cei de la Dong Energy. În Marea Nordului danezii construiesc deja în prezent unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din Germania.

La parcul eolian offshore Riffgat din nord-vestul insulei Borkum există deja noi probleme. După întârzieri costisitoare până la legarea lor la rețea la începutul anului 2014, acum turbinele nu au mai livrat un strop de energie electrică din noiembrie anul trecut. Motivul este un defect necunoscut, spune un purtător de cuvânt al operatorului Tennet.

Înainte de a efectua reparații la cablul defectuos, porțiunea din mare învecinată proiectului trebuie cercetată din nou pentru resturi de muniție. Astfel de acțiuni au condus deja la întârzieri în construcție încă din anul 2013. Tennet a estimat că lucrările vor fi gata până la finalul lunii aprilie.

Producătorul de cabluri a localizat deja regiunea secționată. Dar atâta vreme cât cauza avariei nu este identificată cu siguranță, este încă neclar cât vor costa reparațiile. Parcul eolian livrează o capacitate totală aproximativă de 108 megawați pentru fix 120.000 de gospodării.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Briten-bauen-groessten-Windpark-der-Welt-article16922916.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 82