Britanicii construiesc un zid în Calais

rts5agh

Mii de imigranți încearcă constant să treacă în Marea Britanie din lagărele de refugiați improvizate pe coasta franceză. Câteodată ei construiesc baricade pentru a opri camioane și pentru a le folosi drept vehicule. Dar Marea Britanie ia măsuri.

Pentru a opri fenomenul de imigrație ilegală, Marea Britanie vrea să ridice un zid în orașul francez Calais. Lucrările de construcție la zidul înalt de patru metri și lung de un kilometru pe drumul de acces la port vor începe de luna aceasta, explică Ministrul de Interne de la Londra. Construcția este concepută pentru a completa un gard existent care protejează intrarea în eurotunel, dar și împrejurimile portului. Acesta va fi costruit în cadrul acordului de securitate convenit cu Franța.

S-a făcut un gard, acum este nevoie de un zid înalt, spune secretarul de interne Robert Goodwill, în fața parlamentarilor. Zidul ar trebui să coste 2,7 milioane de euro, fiind finanțat de guvernul britanic. Franța și Marea Britanie au convenit în luna martie asupra construcției acestuia. Planurile arată că zidul va fi construit din panouri plate de beton pe ambele părți ale șoselei, pentru a împiedica imigranții să se urce pe acesta.

Mii de refugiați se cazează de ani de zile într-o tabără din Calais, pe coasta Canalului Mânecii. În acest lagăr sălbatic de refugiați, care este poreclit “jungla”, trăiesc până la 9.000 de migranți. Locuitorii acestuia sunt considerați responsabili pentru situația economică proastă din Calais și pentru creșterea numărului de acte criminale semnalate în regiune.

http://www.n-tv.de/politik/Briten-bauen-Mauer-in-Calais-article18586761.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 20