Britanicii cresc puternic

32658301

Britanicii cresc puternic
Boom-ul din Marea Britanie depășește de departe dezvoltarea economică economică a țărilor euro și le pune pe acestea într-o lumină proastă. Considerat pe tot parcursul anului, britanicii ar putea fi lideri de creștere în rândul națiunilor industriale majore.

Economia britanică prezintă o creștere puternică, care pune în umbră aproape fiecare țară din zona euro. Ea a produs mai mult în lunile aprilie-iunie cu 0,8% mai mult decât în trimestrul anterior, după cum prezintă Biroul Statistic ONS după a doua estimare. Din punct de vedere economic în zona euro doar Letonia are de oferit o viteză de creștere mai mare, cu o creștere de un procent.

Pentru trimestrul precedent, produsul intern brut din Marea Britanie a crescut cu 3,2%, puțin mai mult decât era de așteptat. Aceasta este cea mai mare creștere din ultimii șase ani.

Principalul motiv pentru revizuire a fost, conform ONS, că industria de construcții s-a dezvoltat mai bine decât s-a calculat inițial. Economia insulei a fost marcată de recesiune ca urmare a crizei financiare globale. Performanța economică are un randament total mai mare decât la începutul anului 2008.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Britische-Wirtschaft-ueberfluegelt-Eurozone-article13427681.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 48 =