Britanicii iau cu asalt Noua Zeelandă

514d6596083cf67485dfbab0eca826bf

Ce trebuie să faci pentru a emigra în Noua Zeelandă? Această întrebare îi macină în prezent pe mii de britanici. După votul Brexit autoritățile din celălalt colț al lumii se bucură de un val de vizitatori britanici.

După votul Brexit, autoritățile vamale din Noua Zeelandă și Australia au primit un potop de vizitatori britanici pe pagina lor web. Numărul de click-uri a explodat, raportează un purtător de cuvânt. Britanicii s-au pronunțat pe data de 23 iunie anul acesta în favoarea părăsirii Uniunii Europene. Acest lucru a afectat puternic perspectivele de conjunctură economică din Marea Britanie și alte țări europene.

În Noua Zeelandă pagina cu sfaturi pentru imigranți a fost accesată de 5300 de ori pe zi după votul britanic, în comparație cu o medie de 1700 de vizite înainte de acest eveniment. Aproape de două ori mai mulți britanici s-au înregistrat pe pagina web, pentru a primi în mod automat informații despre posibilități de studiu, muncă sau investiții în Noua Zeelandă.

În Australia în ziua referendumului a crescut de asemenea numărul de click-uri din Marea Britanie pe pagina cu reglementări de naturalizare, cu 386% la un total de 890. Numărul click-urilor a fost cu 27% mai mare decât în mod normal, chiar și la o lună după referendum.

UE este pentru ambele țări al treilea cel mai mare partener comercial, în cazul Noii Zeelande după Australia și China, iar în cazul Australiei după China și Japonia. Ambele țări își realizează majoritatea afacerilor cu Uniunea Europeană prin intermediul Regatului Unit. Din Noua Zeelandă aproape o treime din exporturile către UE trec prin Marea Britanie, iar în cazul Australiei ponderea este de 40%.

Marea Britanie pe cont propriu joacă doar un rol secundar în exporturile Noii Zeelande: doar 3% din exporturile neozeelandeze au mers în anul 2014 către Marea Britanie. În cazul Australiei este vorba despre 1,5% din exporturile de mărfuri și 7,6% din exporturile de servicii. Noua Zeelandă și Australia vor să încheie un nou acord de liber schimb cu Marea Britanie după ieșirea ei din Uniunea Europeană.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Briten-feilen-an-Auswanderungsplaenen-article18364021.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 31 =