Britanicii petrec mai mult timp pe gadgeturi decât dorm

_76768940_176057082

Studiu: Britanicii petrec mai mult timp pe gadgeturi decât dorm

Britanicii petrec mai mult timp pe dispozitivele de tehnologie şi dorm mai puţin, evidenţiază un nou studiu. Comunicațiile de reglementare Ofcom au declarat că adultii din Marea Britanie petrec o medie de opt ore și 41 de minute pe zi pe dispozitive media, în comparație cu somnul de noapte, în medie de opt ore și 21 minute.

Aproape patru ore pe zi, sunt petrecute în fața televizorului în funcție de sondajul Ofcom realizat pe 2.800 de adulți și copii din Marea Britanie. TV-ul și radioul raman însă populare în ciuda creșterii mass-mediei digitală. Un analist a declarat că acest lucru dovedeşte că “este încă devreme pentru o revoluție digitală”.

Studiul anual Ofcom a analizat, de asemenea, deprinderile media ale celor între 12 și 15 de ani. Astfel s-a constatat că, doar 8% utilizează e-mail-ul, în timp ce doar 3% mai folosesc un telefon fix. De asemenea s-a dovedit că tinerii ocupă stadiul avansat în ceea ce priveste dispozitivele de tehnologie, copii de șase ani aflându-se la același nivel de cunoștințe tehnologice cu cei de 45 de ani.

Pe de altă parte studiul a mai constatat faptul că, în ciuda creşterii popularităţii tehnologiei, cărţile au rămas destul de populare. Astfel, aproximativ 84% dintre adulții din Marea Britanie chestionati de Ofcom au declarat ca au o colecție de carti, iar un număr similar au declarat ca dețin CD-uri cu muzică. Între timp, patru din cinci persoane au declarat ca au o bibliotecă de DVD-uri – o cifră care a rămas aproximativ aceeași din 2005. Chiar și scrisorile nu au devenit învechite. Aproximativ o treime din adulti chestionati au declarat ca au trimis doar o scrisoare personală în ultima lună.

Cu toate acestea unele forme mass-media tradiționale suferă din cauza creșterii digitală. Când au fost întrebaţi ce formă de mass-media le-ar lipsi cel mai mult, doar 2% dintre cei cu vârsta de 16 ani sau mai in varsta au răspuns că ar simti lipsa ziarelor sau revistelor.

http://www.bbc.com/news/technology-28677674

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 78